tisdag 7 juli 2015

Kofta à la Tant Kofta

Jag har börjat sticka på en ny kofta. Den här gången enligt Tant Koftas beskrivning på en uppifrån-och-ner-kofta. Presentkortet jag fick av mina gamla kollegor när jag slutade har jag omvandlat till elva nystan Onion organic cotton i vitt och pastellfärger.  Så här ser det ut just nu:



Jag har inte riktigt bestämt hur randningen ska se ut längre ner på koftan och på ärmarna. Men det reder sig. Fortsättning följer.

På fikarasterna på jobbet stickar jag på det här:

 
Mönster från Stina Tiselius bok Sticka grytlappar. Lite knöligt det där med att sticka mönsterstickning på aviga varv... det låter jag nog gärna bli till en annan gång. Naturligtvis ska det bli en röd grytlapp också. Heja Drops sommarrea på Muscat-garner!!
 
Hur går det då med restgarnerna under sängen? Jo, det är faktiskt inte så mycket kvar nu. Det här glada gänget är roligare än en massa snuttar med bomullsgarner:
 
 
Det finns inte mycket yllegarner kvar heller. Istället finns det vantar till pappa, rosa och grå pulsvärmare till en kompis som fryser om händer och handleder, lovvika-vantar som nog är till salu, mina första sockor till mig själv och en liten dockfilt. Voilà!
 
 

 
 
 
Må semestern komma snart så att det blir mera tid för stickning!