måndag 8 december 2014

Raglanökningarna, hjälp?





Jag kommer ingenstans. Jag har repat upp. Jag får inte till raglanökningarna. Jag ökar för mycket.
Jag vill göra en sån där snygg raglan med två mittmaskor och inga hål. Hur ska jag få till det? Jag måste nog fråga fröken. Fröööken! Eller det kanske finns någon annan där ute som har några tips och trix eller nåt länktips? Tips emottages tacksamt!

6 kommentarer:

  1. Hur menar du att du ökar för mycket, får du för många maskor?
    Du ska bara öka på vart annat varv, på avigvarvet (det du stickar tillbaka på) ska du bara sticka alla maskor utan ökning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska väl bara göra en ökning på var sida av mittmaskan/maskorna? Det blir kanske lättare att se om jag plockar upp tråden istället för att göra en yarn over. Jag tror inte att jag fattade vad det var jag markerade med min stickmarkör heller. Nu börjar det klarna tror jag, jag gör ett nytt försök imorgon.

      Radera
  2. Tant kofta har på sin blogg bra förklaring, tycker jag på hur du kan göra ökningar som inte ger hål.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag funderade också på det. Jag har Tant Koftas häfte... kan kolla där. Det var en av anledningarna att jag hakade på den här KAL:en, jag tyckte det verkade så komplicerat. Men bara man gör en sak i taget så ska det nog ordna sig. Tack för tipset!

      Radera
  3. öka mittmaska/or öka = en raglanökning :) blir två ökade maskor vid varje "linje" = 8 ökade maskor per rätvarv. Tror du fått till det nu :)

    SvaraRadera
  4. Här finns lite filmer på olika ökningar
    http://newstitchaday.com/category/knitting/shaping-knitting/increases/

    SvaraRadera